Lieksa Niemelä

Lieksa Niemelä

Kiinteistötunnus

422-420-15-1
pinta-ala
Kuutiot 3 442 m³
metsaa
Pinta-ala 27 (metsämaata 21) ha
eurot
Hintapyyntö 90 000 €
Tarjoa viimeistään 19.6.2024 : 23.59

Kuviokartta

360-kuvat

Pala kauneinta erämaata Lieksanjoen varresta. Tilaan kuuluu myös reilun kahden hehtaarin kokoinen korpisaari, muutoin metsät ovat Lieksanjoen ja Kilinlammen väliin jäävällä kannaksella. Metsät ovat olleet pitkän aikaa ilman käsittelyitä ja osalla kuvioista myös koivua on runsaasti. Myös luontoarvoa tuovaa lahopuuta, sekä kääpiä löytyy esim. kuvioilta 15, 19, 22.  Tilan pohjoisosassa on 50-60-vuotiaita viljelymänniköitä, mutta harvennukset ovat myöhässä ja puusto paikoin riukuuntunutta. Kuviolla 13 on ilmeisesti ollut vanha talo ja kuvion 19 itäpäässä, joen rannalla on lahonneen saunan, tai riihen pääty. Kuviot 13 ja 19 olleet viljavuudesta päätellen vanhaa peltoa.

Metsäkuljetusmatkan piduudesta, sekä luontoarvoista johtuen, kohde voisi kokonaisuudessaan olla parhaimmillaan suojelukohteena. Toki myös metsätalouden harjoittaminen valtaosalla kuvioista on mahdollista.

Naapurikiinteistöjen läpi tulee vanha talvitiepohja koillisesta päin, mutta viimeisimmässä hakkuussa tuota uraa on ajettu metsätraktorilla. Naapurin puolella, Sulkulampien välillä kulkeva kapea, suoreunainen puro on ollut pehmeä ylitettävä. Mahdollinen tutustuminen tilaan kannattaa tehdä jokatapauksessa pohjoiskautta, sillä kilinlammen alapuolella kuvioiden 24 ja 27 ylittäminen voi olla haastavaa kumisaappailla ja  siitä ei todennäköisesti pääse yli, kuin kuivimpaan aikaan. Muutamat kuviot on runsaan vesitilanteen takia arvioitu silmämääräisesti ja kaukokaurtoitusmateriaalien avulla. Tilalle ei tule virallistaa tieoikeutta.

 

 

 

 

 

Kokonaispinta-ala noin 27 hehtaaria, ranta-alueilla voi olla vesijättöä.

Tilalle ei ole virallista tie-oikeutta.

Ei kiintiestöveroa tai tiemaksuja (ei virallista tieoikeutta)

Jos kysyttävää, niin ole pienellä kynnyksellä yhteydessä välittäjään. Lainhuudot nykyisille omistajille on vireillä ja tulevat voimaan ennen kauppojen tekoa.

Karttaliitteen latvuspintamallin väritulkki


Vastaanottaja / välittäjä
Joni Tervo
Kohde numero
88

Kohteen hintapyyntö on 90000€ voit tarjota enemmän tai vähemmän. Tarjoa vain kokonaisia euroja.

Tarjousmenettelyn ehtojen mukaan tarjouksen on oltava voimassa vähintään 7 vrk tarjouksen jättämisen määräajasta. Voit jättää tarjouksen voimassaolon päättymiskentän tyhjäksi, jolloin tulkitaan tarjouksen olevan voimassa toistaiseksi.

Selvitä metsäsi markkinahinta!

Metsän Markkinahintalaskuri auttaa sinua arvioimaan metsäsi arvon nopeasti ja helposti. Olipa kyseessä pieni metsäpalsta tai suurempi metsäalue, laskurimme tarjoaa arvokasta tietoa metsäsi potentiaalisesta markkina-arvosta!