Metsän Markkinahinta­laskuri

Metsän arvonmääritys: ilmainen hintalaskuri

Metsän Markkinahintalaskuri auttaa sinua arvioimaan metsäsi arvon nopeasti ja helposti. Olipa kyseessä pieni metsäpalsta tai suurempi metsäalue, laskurimme tarjoaa arvokasta tietoa metsäsi potentiaalisesta markkina-arvosta.

Kuinka se toimii?

Metsän Markkinahintalaskurimme käyttää metsä­kiinteistö­markkinoiden kattavinta tietokantaa ja ajantasaisimpia kauppatietoja. Näin saat mahdollisimman luotettavan ja tuoreen arvion vastaavan kokoisen metsätilan keskimääräisestä arvosta maakunnassasi. Sinun tarvitsee vain syöttää muutama perustieto:

1. Maakunta: Valitse metsäsi sijainti alasvetovalikosta.
2. Metsämaan Pinta-ala (ha): Anna metsäsi sisältämän metsämaan kokonaispinta-ala hehtaareina.
3. Ainespuun Määrä (m³): Arvioi metsässäsi olevan metsämaan ainespuun (tukkipuu + kuitupuu) kokonaismäärä kuutiometreinä.

Kun olet syöttänyt nämä tiedot, laskurimme käsittelee ne ja lähettää antamaasi sähköposti­osoitteeseen raportin, joka heijastaa metsäsi arvoa nykyisillä markkinoilla. Tämä raportti on loistava työkalu, kun suunnittelet metsäsi hallintaa tai harkitset sen myyntiä. Raportin arvot ovat sitä luotettavampia, mitä lähempänä maakunnassa myytyä keskimääräistä tilaa omat metsäsi ovat. Raportista selviää maakunnassa myytyjen metsä­kiinteistöjen keskitilavuus, johon on hyvä verrata omia tietoja.

Omalla Maalla, nainen ja metsämaisema

Metsän Markkinahintalaskuri

Varmistathan, että antamasi yhteystiedot ovat ajan tasalla ja toimivat. Raportti lähetetään suoraan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Saat kaksi hinta-arviota – toinen on laskettu metsämaan pinta-alan (ha) ja toinen ainespuun määrän (m3) perusteella.

*) Jokainen metsätila on ainutlaatuinen ja sen arvonmääritykseen vaikuttavat monet yksilölliset tekijät, kuten puuston laatu, sijainti, maaperä, ja metsänhoitohistoria. Vaikka Metsän Markkinahintalaskurimme antaa yleisen arvion metsäsi arvosta, lopullisen ja tarkemman hinnan selvittäminen vaatii asiantuntijan tekemän maastokäynnin ja perusteellisemman analyysin. Suosittelemme aina konsultoimaan metsäalan ammattilaista saadaksesi tarkemman arvion ja varmistamaan, että kaikki metsäsi ainutlaatuiset ominaisuudet otetaan huomioon.

P.S. Voit seurata laskurilla metsäsi arvon kehitystä vuosittain

Haluamme muistuttaa sinua ainutlaatuisesta mahdollisuudestasi seurata metsäsi arvon kehitystä syöttämällä tiedot metsän Markkinahintalaskuriimme joka vuosi. Tämä antaa sinulle arvokasta tietoa siitä, kuinka metsäsi arvo muuttuu vuosien myötä, ja auttaa sinua tekemään tietoon perustuvia päätöksiä

Kun päivität ja vertailet tietoja säännöllisesti, saat kattavan käsityksen siitä, miten markkinatilanteet ja metsänhoitotoimenpiteet vaikuttavat metsäsi arvoon. Tämä on erinomainen työkalu pitkäjänteiseen metsänomistukseen ja sen tuoman taloudellisen hyödyn ymmärtämiseen.

Älä siis unohda syöttää tietojasi laskuriimme vuosittain, vaan hyödynnä tämä mahdollisuus seurata metsäsi arvon kehitystä.