Kuopio Notkola(määräala)

Kuopio Notkola

Kiinteistötunnus

297-508-14-2
pinta-ala
Kuutiot 1 610 m³
metsaa
Pinta-ala 12,6 ha
eurot
Hintapyyntö 77 000 €
Tarjoa viimeistään 26.5.2024 : 23.59

Kuviokartta

360-kuvat

Tässäpä oiva kohde metsäsijoittamiseen, harvinaisen hyvillä tauko- ja virkistysolosuhteilla varustettuna!

Myynnissä oleva määräala on hoidettu ja hyväkasvuinen, keskikasvun ollessa nyt noin 7 m3/ha.. Puustot painottuvat varttuneisiin kasvatusmetsiin, joita on 93 % pinta-alasta. Varttuneiden kuvioiden keski-ikä on arvion mukaan 43 vuotta. Loput 7 % metsämaan pinta-alasta on varttunutta, erittäin hyväkasvuista kuusen taimikkoa. Metsät ovat olleet aktiivisen metsänhoidon piirissä ja hoitohakkuut on tehty ajallaan, hyvällä harvennusotteella. Kuviolle 9 on tehty ensiharvennus metsurityönä kuluvana keväänä ja kiireellisiä metsänhoito- tai hakkuutöitä ei myyntikohteella ole.

Määräala rajoittuu koko länsilaidastaan rungoltaan hyväkuntoiseen kotasensalontiehen. Määräalan sisälle ei tule täysin kesäkelpoista tiepohjaa, mutta kotasenalontien varresta on kaksikin valmista tiepohjaa, jos kesäajettavan tien haluaa tehdä esimerkiksi lammen rantaan saakka(määräalan pohjoisrajan kautta, tai kuvioiden 5 ja 7 välistä, jossa vaatii käytännössä rummun liittymään, sekä sorastuksen).

Seuraava leimikko on arvioon suunniteltu vuodelle 2029, josta nettokassavirta metsänhoitomenojen jälkeen noin 34 000 euroa. Vuosilta 2034-2038 on myös arvioitu noin 34 000 euron nettokassavirta. Arvioidut kassavirrat ja tuottoennusteen löydät arviomateriaaleista.

Kuviolla 17 on kaivettu lampi, jonka keskellä saunarakennus. Sauna myydään maakaaren vastuista vapaana. Vesi lampeen tulee vanhasta, lähdepohjaisesta kaivosta ja poistuu poistoputkea pitkin metsäojaan, joten vedenpinnan korkeutta pystyy säätelemään. Kotasalontien varressa on laavu ja tulipaikka.

Kuviolla 8 on vanha suohauta, jonne ajettu 70-80 luvulla maatalon pienjätettä, kuten siihen aikaan ollut tapana(lisätiedot)

 

Ostaja vastaa määräalan lohkomiskuluista.

Maastoarvio: Joni Tervo

Myydään karttaliitteen mukainen, n. 12,6 hehtaarin määräala Notkola-kiinteistöstä.

Määräala myydään rasituksista vapaana.

 

Tiet ovat tällä hetkellä kovassa käytössä, kun Kuopion Energia ajaa turvetta ja energiarankaa molempia teitä pitkin. Kuopion Energia on maksanut kunnossapitoon ylimääräistä avustusta. Sutilantien ojitus ja penkereet alkavat olla kunnostuksen tarpeessa ja  kunnostusta suunnitellaan tulevana kesänä, toteutus menee todennäköisesti vuodelle 2025.
Sutilantien hoitomaksu yksiköiden suhteessa, hinta sisälti lanauksen ja talvikunnossapidon ja vuosittainen summa muuttuu parannustarpeiden mukaan.
Kotasensalon metsätie on rungoltaan hyvässä kunnossa  ja koko ajan aktiiviisessa rekkaliikenteen, sekä metsästäjien käytössä, ei vuosimaksua. Vaatii toki jossain vaiheessa parannusta. Rasiteoikeus myytävälle määräalalle tulee kotasensalontien kautta.

Maat on vuokrattu Länsi-Nilsiän Erämiehet ry:lle ja  vuokrasopimus siirtyy automaatisesti, ellei uusi omistaja sitä erikseen peru. Seuraan mahdollisuus päästä, kun on maanomistaja.

Kuviolla 8 on vanha suohauta, jonne ajettu 70-80 luvulla maatalon pienjätettä, kuten siihen aikaan ollut tapana. Haudan pinnassa näkyy edelleen jotain roskia, mm. muoviastioita ja poltin.  Ympäristö ei ole myyjän mukaan ainakaan näkyvästi siitä pilaantunut. Suohaudan kohta on merkitty peruskarttaan ladattavissa karttaliitteissä.


Vastaanottaja / välittäjä
Joni Tervo
Kohde numero
79

Kohteen hintapyyntö on 77000€ voit tarjota enemmän tai vähemmän. Tarjoa vain kokonaisia euroja.

Tarjousmenettelyn ehtojen mukaan tarjouksen on oltava voimassa vähintään 7 vrk tarjouksen jättämisen määräajasta. Voit jättää tarjouksen voimassaolon päättymiskentän tyhjäksi, jolloin tulkitaan tarjouksen olevan voimassa toistaiseksi.

Selvitä metsäsi markkinahinta!

Metsän Markkinahintalaskuri auttaa sinua arvioimaan metsäsi arvon nopeasti ja helposti. Olipa kyseessä pieni metsäpalsta tai suurempi metsäalue, laskurimme tarjoaa arvokasta tietoa metsäsi potentiaalisesta markkina-arvosta!