Metsänomistajan mahdollisuudet : Metsäkiinteistövälitys ammattilaisen kanssa tuo parhaat kaupat sekä myyjälle että ostajalle

Mitä hyötyä on käyttää ammattilaisen apua metsäkiinteistön myynnissä? Eikö itse myyminen olisi halvin ja helpoin vaihtoehto? Teemu Mäkinen avaa modernin metsäkiinteistövälityksen maailmaa.

Mitä tarkoittaa Suomen sijoitusmetsien tarjoama metsäkiinteistövälitys?

Ammattilaisen järjestelemässä kaupassa ostaja voi olla varma, että asiantuntijan tekemä hinta-arvio on markkinoiden mukainen. Ostajan näkökulmasta kaupassa lisääntyy turvallisuuden tunne, kun arvion tilan arvosta on tehnyt metsäalan ammattilainen. Metsäkaupan ammattilainen Teemu Mäkinen tuntee suomalaisen metsäkaupan salat.

“Myyjä ja ostaja voivat molemmat luottaa kauppaan silloin, kun metsäammattilainen on käynyt henkilökohtaisesti myytävällä tilalla ja voi julkisesti todeta arvioonsa perustuvan hinnan. Usein julkisessa kaupassa myyjä kohtaa positiivisen yllätyksen, kun aletaan puhua ostohinnasta,” sanoo Mäkinen.

Lisäksi ammattilaisen avulla luodaan oikeaoppiset kauppakirjat ja etenkin ostajalle saadaan tarjottua laadukkaat myyntimateriaalit, joista selviää esimerkiksi tietoa alueen tieoikeuksista. Mäkinen painottaa myös, että metsäammattilaisilla yleensä on jo tiedossa useampi ostajaehdokas, keille myynnissä olevaa metsäkiinteistöä voi tarjota.

Nyt puhutaan, että metsämarkkina on kuuma. Mitä se tarkoittaa ja miten Suomen sijoitusmetsä sijoittuu tässä kuumassa markkinassa?

“Markkinan kuumuus johtuu siitä, että ostettavista tiloista on pulaa. Metsän ostaminen on tällä hetkellä ikään kuin trendilaji, vähän kuin asuntosijoittaminen on ollut jo jonkin aikaa.”

Millaisia ovat metsän ostajat ja myyjät?

Suomalainen metsä kiinnostaa erilaisista lähtökohdista olevia ihmisiä. On metsänomistajia, jotka haluavat kasvattaa metsäomaisuuttaan. Lisäksi on uusia sukupolvia, jotka haluavat omistaa suomalaista metsää. Toisaalta markkinoilla on myös metsärahastoja, jotka ovat kenelle tahansa helppo tapa olla osana metsämarkkinaa.

“Osa haluaa maksimoida kassavirran ja tehdä metsästä itselleen rahallisen sijoituksen. Toiset taas haluavat noudattaa jatkuvan kasvatuksen periaatteita tai muita vihreämpiä arvoja, jotta pääsee osaksi suomalaista metsäkeskustelua.”

Suomen Sijoitusmetsillä Omalla Maalla LKV tarjoaa ammattimaista metsäkiinteistövälitystä.

“Omalla maalla LKV on uusi kauppapaikka suomalaisille metsätiloille ja yhteismetsäosuuksille. Pyrimme olemaan tuore tekijä markkinassa”, lupaa Mäkinen.

 

Kuuntele Radio Keskisuomalaisen haastattelu kokonaisuudessaan

Selvitä metsäsi markkinahinta!

Metsän Markkinahintalaskuri auttaa sinua arvioimaan metsäsi arvon nopeasti ja helposti. Olipa kyseessä pieni metsäpalsta tai suurempi metsäalue, laskurimme tarjoaa arvokasta tietoa metsäsi potentiaalisesta markkina-arvosta!